sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Projektin loppuraportti

Aina ei voi olla onnellinen. Ja toinen totuus: Projekteja ei kannata jättää kovin pitkäksi aikaa roikkumaan, aika nimittäin voi kulkea niiden ohi. Juuri näin kävi tämän shakkipuseron kanssa. Valmistuttuaan yli kahdenkymmenen vuoden kuluttua aloituksesta se ei kelpaa kenellekään. Kokonsa puolesta se kävisi niin minulle itselleni kuin keskimmäiselle pojallenikin; vuoden, parin kuluttua sitä voisi käyttää myös Vauvani. Mutta kun ei. Mannekeeraamaan suostui kuitenkin poikani, joka saattaisi harkita puseroa mukaan pilkkireissulle tai laskettelurinteeseen lämmikkeeksi.

Tuli tehtyä tämmöisiä onnettomia virheitäkin, joita koetin parsia kasaan. Sen verran olen kasvanut vuosien varrella, etten enää tällaista antaisi tapahtua. (Mutta monta muuta kummallisuutta kyllä, valitettavasti!) Lanka on muuten Daletta; pari kerää vyötteineen löytyi yhden laatikon kätköistä.

Uutena projektina aloitin Smart Tweedistä baskeria, jolle löysin alennusmyynnistä takinkin. Siitä hyvä takki, ettei tarvitse muuta kuin hihoja lyhentää. Sormikkaat kun vielä saisi aikaiseksi, ja näille lumille! Niin, ja se hihojen lyhennys...

PS. Kyllä nämä vehkeet on ihmeellisiä (tai sitten minä olen tosi pölkkypää): Nyt en millään saa tekstiini ykkösriviväliä, paitsi ekassa kappaleessa, kuten näkyy. Katsotaan, mitä tähän kohtaan kirjoittautuu. Tähän asti kaikki on ollutkin onnekasta arpapeliä, ja nyt näyttää uusi, kinkkisempi sessio alkaneen. Argh, että ottaa päähän!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo shakkipusero on oikiastaan aika veikeän näkönen joskaan ei ehkä kovin muodikas. :)

Heinis kirjoitti...

Niin, sehän siinä juuri on, kun se on vähän liian retro ;) jottei kelpaa oikein mihinkään. Mutta lämmittää kyllä, kun langat juoksevat siellä takana. Toisaalta: Tarvitaankohan me enää lämpimiä puseroita?

Maritta kirjoitti...

Toivotaan, että pakkasta riittää vielä :) Ja villapuseroille olisi käyttöä............

Samma kirjoitti...

Vastavierailulla.
En mielestäni koskaan tykkää retrosta, mutta mun mielestä toi pusero näyttää ihan kivalta, voisin käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kävit, tulin nyt vastavierailulle. Mulla on PINGOUIN-angoralankaa, mutta se on jo lähemmäs 10 vuotta vanhaa, koska sen jälkeen myytiin pitkän aikaa eioota. Nyt taas on lankakaupoissa jonkinverran saatavilla, mutta aika vähän kuitenkin. Täällä paikallisessa liikkeessä on semmoista kuin katia-AngoraExtra, ohutta, 25g kerässä.

WeirdRockStar kirjoitti...

No, ehkä tuo paita lämmittää jotakuta muuta..? Jos ei sua.
Ainakin tirvaisit sen kokoon!
Itse tuijottelen P.S. loimea aika ajoittain kyllästynein tuntein.

Punainen baskeri näyttää nyt jo hienolta!

kirsi kirjoitti...

Heippa! Kiva kun kävit kylässä blogissani, tulin vastavierailulle :)
Linkkisi oli rikki mutta onneksi olet niin hyvän nimen keksinyt, että löytyi sillä.

Täällä on tekeillä kaikkea kivaa, laitan blogisi kuten sanoit: oikean korvan juureen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos, kun olette käyneet katsomassa surullista shakkipuseroani. Tuossa se nojatuolin selkämyksellä surkeana nyyhkii. Mutta eteenpäin uusin silmukoin!

Kirsi: Olin tosiaan kirjoittanut blogini osoitteen ihan pieleen, mutta hienoa että löysit tänne!

Anonyymi kirjoitti...

Hauska shakkipusero :)

Olen haaveillut shakkiruudullisista polvisukista, mutta en ole oikein keksinyt miten ne saisi toteutettua, jotta pohjekavennusten kohdasta saisi fiksun näköisen. Jonkin sortin pakkomiellettä ruutuihin ja raitoihin täällä päässä :D

Kirjoneuleessa on kyllä se hyvä puoli, että on tosi lämmin.

PäiviP kirjoitti...

Onnittelut ufon päivittämisestä: hauskannäköinen siitä tuli:) Hyvännäköinen tuo baskerityömaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos myönteisistä kommenteista!

Baskeria olen virkannut ja purkanut ja taas virkannut, koska ohjetta ja kokemusta ei ole. En oikein tykkää päähineistä, mutta yritän kehittää omaan latvaani sopivaa mallia.

Eua kirjoitti...

Heippa! Vastavuoroisesti tuli blogiisi veirailulle :-) Ihailtavaa sitkeyttä osoitit ufosi kanssa. Omat vastaavat tekeleet uhkaavat ufoiksi jäädäkin. Toisaalta, jos joskus vielä tulevat uudelleen muotiin, niin ehkä sitten... Ehkä shakkiruutukuviokin vielä jonain päivänä...
Baskeriin voisit saada apua vaikka http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/asusteita_vaatteita/paahineet/baskeri.html

Eua kirjoitti...

Jaahas, linkki loppui kesken. Mutta siis Kaspaikan sivuilta löytyy apua myös baskeriin.

Anonyymi kirjoitti...

Eua, kiitos vinkistä ja linkistä! Olen virkannut baskerin ja aloitin sormikkaita neulomalla, mutta nyt tuntuu, että baskerinkin pitäisi olla neulottu... Tällaisella metodilla (virkkaa, pura, neulo, pura...) ei tarvitsisi uutta lankaa ostaakaan, mutta ihmeesti sitä vain nurkkiin kasaantuu.