sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Kisushaali ja onnistumisen iloa

Olen yrittänyt kaksi päivää lukea, kirjoittaa ja ajatella. Mikään niistä ei ole onnistunut erityisen hyvin. En jaksa keskittyä, olen levoton ja ärtyisä. Suren muuttoa ja iloitsen siitä samaan aikaan. Viikko on ollut kiireinen, ja olen muilta töiltäni koettanut miettiä uuden kotimme pohjapiirrosta ja sähkösuunnitelmaa. Ensiapukurssillakin olin alkuviikosta. Arvatkaapas, mitä opin vatsaan sattuneesta vammasta? No, että jos suolet tursuvat vatsasta ulos, niitä ei saa mennä tunkemaan takaisin. Noh, opin minä muutakin, elinikäinen oppivainen kun olen.

Sain eilen valmiiksi shaalin, jota esittelin jo aiemmin. Onnistumisen iloakin välillä! Tätä oli mukava tehdä, ja tykkään lopputuloksesta. Kuvat eivät ole häävejä, kun tänään taas oli niin pilvistä, pimeää ja lumisateista. (Enkä ole jaksanut pukeutua ja meikata. Mutta alasti en sentään esiinny!) Inspiraatio löytyi Ravelrystä, jossa tällä mallilla tehtyjä huiveja on paljon. Alkuperäinen ohje on myytävänä Vogue Knitting -lehden kaupassa (store), ja löytyy sieltä hakusanalla cabled-rib shawl. Lanka on Sandnesin Kitten Mohairia luonnonvalkoisena ja puikot numeroa 5. Huivin mitat ovat noin 50 cm x 160 cm. Palmikkokuvio vetää sitä helposti kasaan, mutta eiköhän tuo ajan kanssa ala pysyä.

Mallineuleessa on 2o-2n -ribbineuletta sekä palmikkoja, kuten näkyy. Jos tekisin tämän uudelleen - haa, tällä kertaapa en kuitenkaan pura - en laittaisi kolmen silmukan ainaoikeinreunuksia sivuille. Aaltoilevat reunat voisivat olla ihan veikeät!

Tässä vielä yksi kuva ulkona luonnonvalossa tai pikemminkin helmikuun luonnonhämärässä napattuna. Sisäkuvissa luonnonvalkoinen näyttää aivan kellervältä tai beigeltä ja ulkona todella coolilta!

Nyt jätän lukemisen ja kirjoittamisen (kovan yrittämisen) ja siirryn nojatuoliin veivaamaan uuteen uskoon baskeriani. Se oli jo kerran valmis, mutta on jälleen muuttunut oudosti keskeneräiseksi. Huhuu, onko kuulolla muita samanlaisella metodilla neulovia ja virkkaavia?
Edit: Taas kävi niin, että osassa tekstiä on riviväli 1 ja osassa 1,5. Apua! Täysin hallitsematonta tämäkin, kuten käsityön teko minulle: tekijällä ei ole valtaa, vaan lopputulos on mikä on!

12 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Tosi kaunis! Miau.

teisa kirjoitti...

Hieno! Löytyikö Ravelrysta tälle huiville ohje? Minkä niminen?

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kauniin näköinen huivi.

Anonyymi kirjoitti...

Markka, Teisa ja Tess, kiitos!

Ravelrystä löytyy huiveja, jotka innoittivat minua tähän kokeiluun, haulla "cabled rib shawl" tms. Siellä on kuvia useammaltakin tekijältä. Ohjetta en sieltä kuitenkaan ole löytänyt, vaan neuloin tämän kuvan perusteella. Vogue Knittingin sivulla http://www.vogueknitting.com/books (store) on alkuperäinen ohje myytävänä nimellä "cabled-rib shawl" hintaan 3,99 $.

Samma kirjoitti...

Upea kuvio ja kokonaisuus!

PäiviP kirjoitti...

Tulipa siitä upea!

Suolaaja kirjoitti...

WOW!!! Elegantissima!!! (Tähän väliin tulisi hymiö jolla tipahtaa aina silmät välillä päästä.) Taisin inspiroitua vähän liiaksi siitä sun ensiapukurssi-jutusta:)

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta, Samma, Päivi ja Suolaaja! Paljon kiitoksia kehuista! Itsekin pidän tästä huivista kovasti; ajattelin jopa myöhemmin kokeilla mallia toisella langalla ja värillä.

Suolaaja: EA-kurssi jatkuu tänä iltana, mutta ehkä en raportoi siitä enempää...

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja viehettävä huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kivan näköinen huivi! Kuviokin pääsee hyvin esille valkoisessa langassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kehuista, Ninnu ja Saaga! Huivi on myös lämmin!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa tosi kaunis huivi!!