torstai 7. elokuuta 2008

Muuttokiireitä...

No niin. Pihalle on tänään tuotu jättikokoinen vaihtolava, johon on tarkoitus syytää kaikki tarpeettomat roinat ja roskat. Aloitimme "pikkupoikien" huoneesta, josta lähti kaksi jätesäkillistä leluntapaisia ja muita tavaroita, sellaisia, joilla ei aikoihin ole leikitty. Makuuhuoneen yläkomerosta löysin myös vaatteita, joista nypin napit ja jotka panin sitten menemään. Mutta kyllä ihmisellä pitää olla jotain tarpeetontakin - sellaista, joka muistuttaa menneestä, joskus olleista ihmisistä ja tapahtumista. Laitoin kannelliseen muovilaatikkoon talteen mm. ukkini riihipaidan, äitini emäntäkoulussa tekemän kauniin esiliinan, joitakin vauvan vaatteita sekä ison kasan tutteja. Lisää aarteita löytyy kyllä vielä.
Tämä näin alkuun. Muuttolaatikoita tulee huomenna.
Muuten olen ahkeroinut uusintoa Mariette-takista. Hylkäsin alkuperäisen mallin ja aloin säveltää erittäin yksinkertaista aina oikeaa; hihat teen suoraan pyöriöstä alaspäin. Eikä sitten muuta. Schachenmayrin Mohair Lux purkautui hyvin ja neuloutuu uudelleenkin ilman ihmeempiä natinoita. Joitakin pikku pörhöjä on matkan varrella, mutta ne voi kyllä hyväksyä. Väri on ihastuttavan syvä ruskeanpunainen, jota en tosin onnistu kameralla ikuistamaan: tässä se näyttää enemmäkin oranssilta, kun taas edellisen postauksen kuvassa langasta löytyy jopa pinkkejä ja liiloja sävyjä!

Yksi asia kyllä jännittää tässä muutossa. Nyt nimittäin miehelleni paljastuu koko totuus lankavarastoni laajuudesta. Tähän saakka olen onnistunut jemmaamaan lankoja eri puolille taloa kuten toivottoman lankaholistin kuuluukin. Lähes 18 vuoden avioliittomme aikana olen tämän puolen itsestäni pystynyt häneltä kätkemään.

10 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Pakkaile lankavarastoja aina silloin, kun mies ei ole näkemässä ja eri laatikoihin, niin josko sitten ei ihan koko totuus paljastuisi ;)
Tsemppiä muuttourakalle!

Kiitos rohkaisevista sanoistasi blogini kommentissa <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea muuttoon; siinä on aina aikamoinen urakka:)

Heinis kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne, Samma ja Marjutj! Olen juuri lähdössä penkomaan talomme taaimmaista vaatehuonetta. Muistan siellä olevan ainakin paljon trikookankaita ja tilkkuja. Katsotaan, mitä lentää roskalavalle...

Maritta kirjoitti...

Tilkkuja et kyllä heittele lavalle !! Vie vaikka srk:n diakonille,jotta voivat hyödyntää poisheittämäsi tilkut!! Pakkausintoa - henkessä mukana!

Heinis kirjoitti...

Puuvillatilkut ja osa tilkkuiluun sopivista käytetyistä vaatteistakin on kyllä tallessa, vaikken tiedä, milloin ehdin niiden kanssa alkaa puuhastella. Ne vanhat farkut laitoin kuitenkin pois, koska farkkuja jää koko ajan pois käytöstä.

Huomenna alkaa varastoprojekti. Samalla kun tyhjennän varastoja vanhoista tavaroista, avarran itsenäni uusille ajatuksille ja ideoille. Toivottavasti niin käy...

Matleena kirjoitti...

Intoa ja jaksamista muutossa! Oma huhtikuinen muuttomme on oikein hyvin muistissa vielä. Eikä kaikki ole vieläkään paikaansa löytänyt, mutta oikein hyvin olemme viihtyneet uudessa kodissa uudella paikkakunnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea muutolle ja uudelle kotipesälle!

Suvi kirjoitti...

Tsemppiä muuttopuuhiin!
3 viikon päästä sitten jo nähdäänkin =)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Voi että, ihana varmasti muuttaa uuteen kotiin.
Me asutaan miehen kotipaikalla, joten en varmaan ikinä pääse pois tästä.. joudun sitten muuten vaan käymään läpi kaapin sisältöjä silloin tällöin ja heittelen pois kaikkea tarpeetonta kertynyttä.. ;oD

Heinis kirjoitti...

Kiitos teille kaikille myötäelämisestä ja toivotuksista! Ihan mukavasti muutto etenee.