sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Hässäkkää ja hiljaiseloa



Näyttää siltä, että bloggaamiseni rytmi on teksti per kuukausi. Tällaiseksi tämä on nyt muotoutunut, vaikka haluaisin olla aktiivisempi. Minulle on kertynyt niin paljon (ansio)töitä, että kotitöiden ja muutaman muun askareen jälkeen ylimääräistä aikaa ei juuri jää. Tulkkaan ja käännän 40 tuntia viikossa ja opetan yhdeksän tuntia. Siihen päälle tulevat vielä opetuksen suunnittelutunnit. Mutta näin se vain on: kun ei ole vakituista työtä, pitää kaikki tarjoukset ottaa vastaan ja koettaa jaksaa.

Anoppini hautajaiset ovat kahden viikon kuluttua. Vaikka emme olleet kovin läheisiä, ajattelen häntä joka päivä. Tuntuu oudolta, kun hän on poissa. En osaa selittää: tunne liittyy siihen, miten lopullinen ero kuolema on. Ja miten paljon meistä kuitenkin tänne jää... Niinkuin nuo kolme poikaa, jotka vielä pitkään kulkevat mummin heille neulomissa sukissa.
Tällaisina hetkinä tuntuisi oikealta hidastaa vähän ja katsoa mieluummin taaksepäin sen sijaan, että kovin tarkkaan ja huolestuneena pohtisi tulevaisuutta. Sieltä jostakin vuosien takaa saattaisi löytyä voimaa ja viisautta tehdä oikeita ratkaisuja tulevia päiviä varten.

7 kommenttia:

teisa kirjoitti...

Voimia sinne toivottelen. Itse yritän muistaa kertoa omasta isästäni ja myös apestani lapsilleni, jotka eivät näitä isovanhempiaan koskaan oppineet tuntemaan. Kuopus heitä ei koskaan ehtinyt edes tapaamaan ja esikoinenkin muistaa vain hämärästi appeni, joka kuoli,kun esikoinen oli alle 3-vuotias.

Samma kirjoitti...

Voimia arkeen <3
Ei aina tarvitse niin innoissaan kurkistella kaula pitkänä tulavaisuuteen! Paitsi ehkä sen helmikuun osalta hiukan ;)

Maritta kirjoitti...

Voimia arjen pyörittämiseen. Arjella on nyt eri rytmi kuin ennen, mutta tiedän sinun selviävän. Kaikella on aikansa !

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta vaikka sitten kerran kuussa!! Kaunis kuva...Tuonne haluaisin :)

Voimia kaiken keskelle!!

Heinis kirjoitti...

Kiitos teille kaikille viesteistä ja tuesta. Kirjoittelen myöhemmin lisää, kun ehdin ja jaksan.

kipi kirjoitti...

Jaksamista Sinulle! Anna asioiden edetä ihan rauhassa.. niillä on kuitenkin tapana järjestyä. Voi hyvin.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaksamisia! Kirjoittelet silloin, kun ehdit ja jaksat. Voimia hautajaisiin; jotenkin kuolema on aina niin lopullinen.