perjantai 31. lokakuuta 2008

Täällä ollaan!

Oi rakkaat ystävät ja kaikki muut, jotka olette ihmetelleet, minne olen kadonnut! Täällä minä olen uudessa kodissani Lapissa. Elokuisen muuton jälkeen en ole jaksanut lainkaan bloggailla: en lukea teidän blogejanne enkä päivittää omaani. Käsitöitäkään en ole juuri tehnyt.
Mutta nyt elämä alkaa taas muotoutuva minun näköisekseni. Sisustushommat ovat vielä kesken, mutta pikkuhiljaa etsiskelen ja ompelen verhoja ja muuta sellaista. Verhoja en oikeastaan kaipaakaan, niin kauniit ovat näkymät ikkunoistamme. Tässä keittiön ikkunan alla meillä on lintulauta, jolla juuri nyt aterioivat käpytikka, närhi ja lukuisa joukko talitiaisia. Lunta on satanut jonkin verran, ja aurinko vielä häämöttää puiden takaa. Pakkasta on lähes 13 astetta! (Nyt se tikka tuli kurkistelemaan minua ovi-ikkunasta!)
Ihmiset täällä pohjoisessa ovat suhtautuneet meihin etelän variksiin oikein mukavasti. Emmehän me niin outoja lintuja täällä hiihtokeskuksessa olekaan. Negatiiviset kokemukset liittyvät teknisiin asioihin: Helsingin Sanomat kannetaan meille vasta ilmestymistä seuraavana päivänä, ja Lapin Kansakin tulee vasta iltapäivällä. Soneran laajakaistaa saimme odottaa tämän viikon maanantaihin saakka: ei ollut Sonera osannut varautua siihen, että sadan tontin uudelle asuntoalueelle saattaa jossakin vaiheessa muuttaakin joku!
Olen hiipimässä takaisin myös työelämään. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan lähden kulkemaan. Tällä viikolla olen ollut englannin opettajan sijaisena, ja opetan myös suomea ulkomaalaisille muutaman tunnin viikossa.
Kunhan tästä vielä lisää nohevoidun, laitan vähän kuviakin tulemaan. Nyt alan tanssia pölyimurin kanssa. Palataan!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa. :)

Onnea uuteen kotiin ja mukavaa Pyhäinpäivän viikonloppua!

Samma kirjoitti...

Mukavaa kuulla, että elämänne alkaa asettua kivasti uomiinsa myös siellä!
Mukavaa viikonloppua!

Matleena kirjoitti...

Kiva oli taas kuulla sinusta ja että alkaa elämä olla taas uomissaan! Kuulostaa asuinympäristö lintuineen ainakin ihanalta. Muutto on rankkaa ja vie pitkän ajan saada kaikki "kohdalleen". Meillä on huhtikuisen muuton jälkeen homma vielä kesken. ;D

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mukava kuulla sinustakin pitkästä aikaa..
Onnea uuteen kotiin!

kipi kirjoitti...

Kiva nähdä, että olet taas menossa mukana. :)
Onnea uuteen kotiin!

Heinis kirjoitti...

Kiitos teille kaikille vierailustanne blogissani! Onpa mukava kuulla teistäkin!

Käväisin teidän blogeissanne ja huomasin, että paljon on tapahtunut poissa ollessani. Mukavaa talven alkua teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Lankapirtistä eksyin tänne :)
Uteliaisuus heräsi, että kuinka Lappiin olet muuttanut? Ite asun täällä Pohjolan Sanomien suunnassa, eli Torniossa. Lapin Kansakin on mulle tuttu lehti, siivoilin aikoinaan sen toimituksentiloja.

Heinis kirjoitti...

Hei Jaana! Kiva että eksyit!

Olemme muuttaneet Kittilään eli hyvin kauas... tai riippuu tietenkin, mistä suunnasta asiaa tarkastelee. Asuimme Kemissä ja Keminmaalla 90-luvun alussa, joten sekin seutu on tuttua.

Tykkään olla täällä. Mutta nyt lähden katsomaan sinun blogiasi. Kiva tutustua toisiin bloggailijoihin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva tosiaan,että olet palannut blogimaailmaan takaisin. Johan sitä toisenkin kerran kävin katsomassa tuon elokuun jälkeen, että mitä kuuluu. Olet kirjanmerkeissäni ja olen päässyt listassani tähän asti. Tervetuloa!

Heinis kirjoitti...

Pirena, kiitos kun olet käynyt kurkkaamassa! Mukava tulla takaisin, kun huomaa että on odotettu!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, että elämä alkaa asettua. Niin ja onnea uuteen kotiin!

Ninnu kirjoitti...

Onnea uusiin tuuliin! Kuulostaa mukavalta ja mielenkiintoiselta.

Heinis kirjoitti...

Kiitos, Marjutj ja Ninnu! Vietän kuherruskuukautta uuden paikan kanssa, ja kaikki on kivaa... Varmaan arkikin joskus alkaa.

Samma kirjoitti...

Moikka!
Kiva, että olet käynyt poikkeilemassa :)
Voisithan sä repäistä ja koittaa josko "ihan väärän värinen" sittenkin istuisi ;)